dry center reklam alanı

7 Aşamada Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?

Giysileriniz bize geldiklerinde, artık değerli misafirlerimizdir ve onlarla en iyi şekilde ilgileniriz. Peki, bize getirdiğinizde kıyafetlerinize ne olur, nasıl olur da tertemiz ve yenilenmiş gibi görünürler?

Giysilerin Temizlik Yolculuğu

Evet, kuru temizleme nasıl yapılır sorusunun cevabı, giysilerin çıktığı bir temizlik yolculuğunda gizlidir. Bu yolculuktaki güzergahları anlatarak, kuru temizlemenin arkasındaki gizemi, sizler için kaldırmaya çalıştık.

  1. Tanımlama: Dry Center’a gelen giysilerinizin kuru temizleme yolculuğu, ön bankoda başlar. Genel kontrolü yapılan ürünler; sayı, durum, leke gibi bilgileri ile DryClean Soft programına kaydedilir. Kayıttan sonra yazıcıdan çıkan numara etiketleri, kılçık tabancası ile giysilere iliştirilir ve ilk aşama olan tanımlama, bu şekilde tamamlanır.

  2. Gruplandırma: Giysilerinizi tanımladıktan sonra onları; türüne, kumaş içeriğine, rengine, özelliklerine ve temizleme yöntemine göre gruplandırırız. (Örneğin; deri, kürk, gelinlik veya aksesuarlı gibi özel ürünler, özel bakım gerektirirler.) Gruplandırılan kıyafetler, leke çıkarma için kuru temizleme sepetine bırakılırlar.

  3. Leke Çıkarma: Leke çıkarma, kuru temizleme nasıl yapılır süreçlerindeki en önemli prosedürlerden biridir ve leke çıkarıcılar ile kuru temizlemenin en büyük yardımcısıdır. Bu aşamada, kalifiye uzmanlarımız; tespit etikleri lekelerin ortadan kaldırılmalarını veya kuru temizleme yapılırken daha kolay çıkmalarına yönelik uygulamalar yaparlar.

  4. Kuru Temizleme Kuru temizleme nasıl yapılır sorusunun özünü oluşturan kuru temizlemenin rolü, burada başlamaktadır. Giysiler, en hassas ve güvenli bir şekilde temizlenmeleri için, kuru temizleme makinesi ve özel çözücüler kullanılarak kuru temizleme yapılırlar.

    Kuru temizleme; giysileri temizlerken su kullanmasa da, kuru temizleme sıvısı kullanır ve yapılan işlem, esasında kuru değildir. Temizlenen ürünler, temiz bir solvent ile durulandıktan sonra; santrifüj ve kurutma işlemleriyle kuru temizleme çözücüsünden arındırılır ve makineden tamamen kuru olarak çıkarlar.

  5. Ütüleme: Kuru temizleme yapılan tertemiz giysilerin daha şık görünmeleri için geldikleri yer ütüleme bölümüdür. Bu, kıyafetlerin kırışıklardan kurtulması için ütülendiği, şekil ve formlarının kendine geldiği yerdir. Ütülenen tekstil ürünleri, daha sonra kuru temizleme askısı ile kalite kontrol hattına yerleştirilir.

  6. Kalite Kontrol: Hizmet hattının sonuna doğru gelirken, yapılan işlemlerden emin olmak için giysileri detaylı olarak inceleriz. Bu incelemeler; temizlik, leke, ütü, görünüm gibi kriterleri ve kumaş, düğme, aksesuar gibi parçaları kapsar.

    Kalite kontrolleriyle, size hak ettiğiniz hizmeti verebilmeyi hedefleriz ve daha iyi sonuç alabileceğimizi düşündüğümüz her ürün, gerekli müdahaleler için ilgili işlem hattına geri gönderilir.

  7. Paketleme: Bütün aşamaları başarıyla geçen giysiler, tanımlama aşamasında verilen aynı numaradaki ürünlerle birlikte paketlenirler. Ambalaj makinesi ile kuru temizleme poşeti giydirilen ürünler, sabit askılık veya konveyör bulunan teslim bölümüne götürülür ve siz onları teslim alana kadar da orada beklerler.

Bu yolculukta bize katıldığınız için teşekkür ederiz!

Kuru temizleme nasıl yapılır için kısaca cevabımız, bu şekildedir. Daha detaylı bilgiye, kuru temizleme nasıl yapılır, kuru temizleme nedir, kuru temizleme ne kadar sürer ve kuru temizleme fiyatları sayfalarından ulaşabilir veya istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bize Ulaşın

  • Telefon: 444 4 379 (DRY)

  • Faks: 0216 428 48 70

  • Form: İletişim Formu için tıklayın.

Bizi Takip Edin!