Dry Center'ın halı yıkama hizmeti verdiği İstanbul İlçeleri: Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu'dur.
Yataktan kalkıp ayağınızı yumuşak ve temiz bir halıya koymak gibisi yoktur. Halı zeminlerinizi düzenli olarak temiz tutarak içinde bulunduğunuz mekânı daha çekici, yaşanabilir ve sağlıklı kılabilirsiniz.
Dry Center Fiyat Listesi'nde halı yıkama, yerinde halı yıkama ve koltuk yıkama hizmetlerinin fiyatlarını bulabilirsiniz. Aynı listede, overlok ve saçak tamiri gibi halı bakım hizmet fiyatları da yer almaktadır. Fiyatların belirlenmesinde etkili olan faktörler içinse halı yıkama fiyatları sayfasına göz atabilirsiniz.
Duvardan duvara halıların profesyonel ekipmanlar kullanılarak, uzman ekipler tarafından yıkanması ayrı bir önem taşır. Yerinde halı yıkama ihtiyacınız için Dry Center'dan hizmet alabilirsiniz.
Halılar, evin filtresi gibi davrandıklarından dolayı kirleri kolaylıkla hapsederler. Bu kirler düzenli olarak temizlenmediğinde, zaman içinde halının dokumasına ve elyaflarına işleyerek daha derinlemesine nüfuz ederler. Periyodik olarak yapılan yıkama veya temizleme işlemleriyle bu tür toksin ve lekeler giderilir, halı yeni bir görünüme kavuşur. Halıların derinlemesine temizlenmesiyle ilgili olarak halı yıkama neden uzmanlık ister sayfasındaki bilgiler işinize yarayabilir.
Farklı cinste halılar için farklı temizlik yöntemleri gerekir. Örneğin, olefinden yapılan nispeten ucuz halılar, temizlik ürünlerinin içerisindeki kimyasal maddelere ve neme karşı çok dayanıklıdır. Fakat hem naylon hem de yün halılar için aynı durum geçerli değildir. Naylon ya da yün halıların temizlenmesi söz konusu olduğunda, kuru temizleme veya vakumlu yıkama yönteminin kullanılması gerekebilir. Özellikle, ilmikleri çok sıkı olduğu için bazı yün halıların içerisine sıvı şampuanların girmesi çok zordur. Bu tarz durumlarda, buharlı halı yıkama yönteminin kullanılması daha iyi sonuçlar verir. Naylon ve olefin halıları yıkamadan önce, lekelere müdahale etmek yerinde olacaktır. Halıları temizlerken sert fırça kullanılmamasına da her zaman dikkat edilmelidir. Bu yöntemler sayesinde, pahalı halılarınıza hiçbir zarar gelmez.
Bazı halı cinsleri ise çok kalın olduklarından dolayı kirler halının içerisine işleyemez veya lifler arasında toplanamaz. Kirler, halının içerisine geçerse de halıyı temizlemek gerçekten çok zordur. Bu yüzden vakumlu makinalar kullanarak sık sık süpürmek, derinlemesine halı yıkama işlemine kadar halınızın hem temiz hem de güzel görünmesi için aksatılmamalıdır. Bununla birlikte, halınızı süpürürken fırçalı uç kullanmayın. Çünkü, fırçalar, halı ilmiklerini kopararak halının tüylenip dökülmesine neden olabilir.
Halıların sağlıklı bir ortama katkıda bulunmalarını sağlamak üzere temiz tutulabilmeleri için alınması gereken bazı önlemler vardır. Halının üstünde ayakkabılarla dolaşmak halıyı kolaylıkla kirleterek lekeli bırakır. Ayakkabıları kapının önünde çıkarmak, Türk toplumunda iyi bir adettir. Çünkü, kapının önüne içeri girmeden önce kir parçacıklarını ayakkabıların altından silecek kalın bir paspas koymak bile halının kirlenmesinin önüne geçemeyecektir.
Halı yıkama makinaları, genel itibariyle ısıtma ünitesi, pompa, tank, hazneler ve vakum gibi ünitelere sahip temizlik ekipmanlarıdır. Makina alarak temizliği kendi yapmak isteyenler için halı yıkama makinası nedir yazımız yol gösterici olabilir.
Buradaki bilgileri yararlı bulduysanız, konunun devamı niteliğinde olan açıklamalara halı yıkama genel bilgiler bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Devamını Göster