Ceket Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?
Ceket Kuru Temizleme
Ceketler; iş hayatında profesyonelliğin, resmi etkinliklerde ciddiyetin ve özel günlerde şıklığın bayraktarlığını yapmakla kalmaz, aynı zamanda gardıropların en değerli parçalarındandır. Giyinmek söz konusu olduğunda bu kadar önemli olan ceket giysilerinin bakımı ve temizlenmesi ise ayrı bir özen gerektirir. Dört mevsime uygun olmaları sebebiyle hayatın her alanında kullanılan ceketler, mümkün olduğunca uzun süre bozulmadan ve canlı kalacaksa, bunu sağlayacak yegane yöntem kuru temizlemedir. Ceket kuru temizleme; bütün takım elbise, klasik, blazer, smokin, kruvaze, spor ceketleri için yapılır.
Ceket Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?
Astar, tela, yaka, vatka, düğmeler, cepler, aksesuarlar gibi birçok giysiye göre daha komplike bir yapıya sahip olan ceketlerin, kuru temizleme yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli detayı kumaşlarıdır. Çünkü; yün, ipek, kadife, pamuk, polyester, naylon, keten, kaşmir, viskoz gibi doğal, sentetik veya suni kumaşların renk dayanıklılığı, kırılma eğilimleri, ısıya karşı tepkimeleri birbirlerinden farklıdır. Ceketler, kumaş ve aksesuar benzeri detayları dışında, diğer giysilerle ortak aşamalardan geçirilerek kuru temizleme yapılır. Kuru temizleme nasıl yapılır sayfasında bu süreçlerle ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır.
Ceket Kuru Temizleme Ne Kadar Sürer?
Ceket kuru temizleme, standart işlemler uygulandığında 2-3 saat sürer. Ceket kuru temizleme süresini arttıran istisnai faktörler vardır: Ceketin kumaş, akseauar ve üretim özellikleri, istenilen sonuca ulaşmak için ceket temizlemede tekrarlı işlemlere ihtiyaç duyulması… Bu gibi durumlarda ceket kuru temizleme 1 gün sürer, bu sürenin aşıldığı durumlarsa nadirdir.
Ceket Kuru Temizleme ve Sık Sorulan Sorular
Ceketler makinede nasıl yıkanır?
Takım elbise ceketi ve kumaş pantolonları çamaşır makinesinde yıkamayı tek bir koşulda düşünmenizde fayda vardır: Onları atmayı planlıyorsanız. Yıkamanın kaç derecede olduğu da fark etmeyecektir, çünkü; ceket içinde gizlenmiş ve yıkamada perişan olacak dikiş katmanları vardır. Ayrıca, yıkama işlemleri; tela kısımların ve astarların yırtılması, hatta eriyebilmesi gibi ciddi riskleri içinde barındırır. Evde kuru temizleme nasıl yapılır sayfasına tıklayarak bu konuda daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Deri, Nubuk, Süet Ceketler çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?
Deri, nubuk, süet ceketler evde makinede yıkanır veya temizlenirse, yapıları ve formları geri dönülemez bir şekilde kaybolur. Yıkanan ceketler kuruduğunda; yıpranmış, sarkık veya şekilsiz görünmesinin sizin için sürpriz olmamalı. Ceketler nasıl yıkanır sorusunun cevabı; özel bakım gerektiren bu ürünlerin suya maruz bırakılmaması, hatta yağmurlu havalarda olabildiğince giyilmemesidir.
Ceket ve pantolonların aynı anda mı temizlenmesi gerekir?
Evet, aynı takım elbisenin parçaları olan; ceket, pantolon ve yeleklerin olabildiğince aynı anda temizlenmesi gerekir. Bunun nedeni, kullanım ve temizleme sıklığına bağlı olarak pantolonda hafif bir renk değişimi olasılığının daha fazla olmasıdır. Aslında, sık sık bir takım elbise giymeyi planlıyorsanız, daha fazla iki pantolon veya etek satın almanız daha iyi olacaktır.
Takım elbise ve ceket kuru temizleme ne sıklıkta yapılmalıdır?
Takım elbise ve ceket kuru temizleme sıklığı ideal olarak üç kullanımda bir keredir. Tüm gün kullanıma ve ürünlerin durumuna (Kirlenme, kırışma) göre bu sayıyı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Diğer bir önemli konu; sezonluk giydiğiniz ceketleri kaldırmadan önce, görünür bir kir veya leke izi görmeseniz bile kuru temizleme yaptırmanızdır. Bu, takım elbise ve ceketlerin ömrünü uzatmak için kritik önemdedir: Güveler, parfüm ve yiyecek kokularına ilgi duyarlar, bu nedenle ceketiniz iyice temizlenmezse, sinir bozucu güve delikleriyle karşılaşmanız işten bile değildir.
Ceket kullanma tavsiyeleri nelerdir?